17 Mart 2012 Cumartesi

Sandboxtan Nasıl Çıkılabilir?

Sandboxtan Nasıl Çıkılır?

Bookmark and Share
Merhaba değerli kullanıcılarımız bugün size Neden Sandbox var ve sandboxdan nasıl çıkılır bunu anlatıcam..
- Yeni açılmış bir siteye kesinlikle çok fazla konu girilmemelidir. Çok fazla konu girilirse sandbox’a girmesi büyük bir olasılıktır.
- Sandbox yazılımı sayesinde özgün içeriğin değeri ortaya çıkmıştır. Artık kopya içerikte bir sandbox’a girme nedeni olarak sayılıyor. İşte bu konumda bot ile konu çeken kişilerin sitelerini bir yerlere getirilmesi önlenmiş oluyor.
- Aynı zamanda sitelerin güncel olması gerekiyor. Güncel olmayan siteler zaman içerisinde sandbox’a giriyor. Bu özellik bir çok boş siteyi piyasadan siliyor.
- Yeni açılan sitelere kesinlikle iç seo yapılmalıdır sadece. Dış seo yapılan siteler büyük olasılıkla sandbox’a girerek çöküyor. İşte asıl en önemli madde olarak bunu görüyorum ben. Çünkü bazı kendini zeki zanneden kişiler kopya içeriği basıyor ve dış seo ile 2 günde muhteşem site çıkartıyorlar ortaya. Bu madde doğrultusunda artık böyle bir şey mümkün değildir.
Yukarıdaki maddeler sandbox’a girmenize neden olacaktır. Yeni bir site açtıysanız kesinlikle yukarıdaki maddelere uymanız gereklidir. Uymadığınız taktirde kesinlikle sandbox’a gireceksiniz. Sandbox’a giren sitelerin Google’den indexleri tamamen kalkar. Bundan dolayı o sitelere Google tarafından hit gelmeyecektir. İşte hakkıyla işini yapan kişilerin sitesinin değeri bu vakit ortaya çıkıyor. Artık Google arama motoru insanların hakkıyla bir yerlere gelmesi için uğraşıyor. Bedavadan bir site açarak bir yere gelmeye çalışan kişilerin kuyusu bu yazılım sayesinde kazılmış oluyor. Peki Sandbox’a giren bir site tekrar geri nasıl çıkacaktır?
Sandbox’a girdikten sonra tekrar çıkmak çok kolay olmayacaktır. Bu konumda kesin bir şey diyemiyoruz. Ama bazı insanların yapmış olduğu ve izlemiş olduğu yolları aşağıda anlatacağız.
- Bütün veri tabanını silerek sıfırdan siteyi kurup güncel şekilde devam etmelisiniz. Konuları özgün olarak yazmanız kesin bir surettir. Daha sonra sandbox’dan çıkarsa tekrar eski veri tabanınızı yükleyerek yolunuza devam edebilirsiniz.
- Diğer bir olasılık ise aynen devam etmeniz olacaktır. Her gün sitenize 1-2 adet içerik girmelisiniz. Kesinlikle güncel tutmalısınız sitelerinizi. Çok aşırıya kaçmamak suretiyle link kasabilirsiniz. Zaman içerisinde Sandbox’dan siteniz çıkacaktır.
Dediğimiz gibi insanların sandbox’dan çıkma taktikleri değişiyor. Konumuzda sizlere kesin ve net bir şey diyemiyoruz. Çünkü sandbox çok yeni bir yazılımdır. Denemeden bu tür şeyleri insanların bilmesi kolay değildir. Sadece bunlar fikir yürütmekten ibarettir. Mantık olarak hareket ederseniz sandbox’dan çıkma olasılığınız yüksektir. Yapmanız gereken Google arama motorunu insan gibi düşünmek olacaktır. Sadece helal ve doğru yollarda ilerleme yaparsanız kesinlikle sandbox’dan çıkacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

backlink911