17 Mart 2012 Cumartesi

25 Adet Yüksek PR Backlink Sitelerinin Listesi

25 Adet Yüksek PR Backlink Sitelerinin Listesi

Bookmark and Share
Web master arkadaşlarımızın işini görecek bir paylaşım ile karşınızdayız.Bilindiği üzere web siteleri için backlink önemi çok fazladır. Yüksek pagerank sitelerinden backlink almak her web masterın hayalidir.Bizde bu amaç için 25 adet yüksek pagerank değerine sahip sitelerini sizlere sunuyoruz.Fakat bir uyarı da bulunalım.Eğer siteniz 2-3 aylık gibi yeni web sitesi ise kesinlikle tavsiye etmeyiz.Sitenizin en az 6 ayını doldurmasını bekleyin.Bu sitenizi olumsuz etkileyebilir.Hatta sandbox tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Web site Adresi:———Pagerank Değeri
1 http://www.talkleft.com 8
2 http://www.chronoengine.com 8
3 http://www.spreadthunderbird.com 8
4 http://www.observer.com 5
5 http://blog.makezine.com 7
6 http://blog.guykawasaki.com
7 http://wpmu.org 7
8 http://www.feministing.com 7
9 http://www.aiga.org 7
10 http://www.rhrealitycheck.org 7
11 http://flex.org 7
12 http://www.workzonesafety.org 6
13 http://blog.greens.org.nz 6
14 http://www.thetrendwatch.com 6
15 http://flapsblog.com 6
16 http://insidehpc.com 6
17 http://questioncopyright.org 6
18 http://blog.penelopetrunk.com 6
19 http://narcosphere.narconews.com 6
20 http://bokardo.com 6
21 http://www.email-standards.org 6
22 http://www.evilmadscientist.com 6
23 http://thepersonalgenome.com 6
24 http://www.indonesiamatters.com 6
25 http://www.inman.com 6

Binlerce Backlink Almanın En Kısa Yöntemi

Binlerce Backlink Almanın En Kısa Yöntemi

Bookmark and Share



backlink elde etme y%C3%B6ntemi 300x225 Binlerce Backlink Alma YöntemiBu yazımızda yaklaşık olarak 50-60 bin (60000) backlink elde etme yöntemini anlatacağım.
1. Yol : Bu adımımızda Rss Generator ile rss xml oluşturacağız.
Site adresi: www.bulkping.com/rss-feed-generator-creator
Feed Title Kısmına: Sitenizin Başlığını giriyorsunuz
Your WebSite’s URL kusmına: Http ile beraber tam adresi giriyoruz
Feed Main Descriptions: Sitenizin anahtar kelimelerini giriyorsunuz
URL Links: Sitenizdeki Tüm url leri alt alta gireceksiniz. eğer xml şeklinde bir dosyada oluşturursanız.OR Upload a Text Based Filed kısmından gözat diyerek yükleyebilirsiniz.
50 bin adete kadar link ekleme şansınız bulunmaktadır. Daha sonra ise ”Create RSS Feed” butonuna tıklıyoruz ve rss xml dosyamız oluşmaya başlıyor. Alt bölümde çıkan link rss.xml linkiniz olacaktır.
2. Yol : Bu adımda ise Rss Dosyamızı Rss Dizinlerine Ekleyeceğiz
Site adresi: www.bulkping.com/free-rss-submit-online
Rss URL: Bu bölümde oluşturduğumuz rssimizin linkini ekliyoruz.
RSS Title: Sitenin title ( başlık ) giriyoruz.
Email id. : E mail adresimizi giriyoruz.
Description: Sitenin kısa ve öz açıklamasını giriyoruz.
En son ”Submit” butonuna tıklıyoruz. Site otomatik olarak 27 önemli rss dizinine sitemizin rss beslemesini ekleyecektir.
3. Yol : Trafik Gönderen Önemli arama Motorlarına Ping Atacağız
Site adresi: www.bulkping.com ya da ping.radoy.net ( türkçe site )
İki siteden birisine ekrandaki boş bölüme Rss oluşturduğumuz linki ya da linkleri giriyoruz.
Keyword kısmına anahtar kelimeleri ekliyoruz.
Güvenlik kodunu giriyoruz ( ping.radoy.net te güvenlik kodu yoktur )
Start a tıklıyoruz ve pingleme işlemi başlıyor. ( ping.radoy.net bu konuda sorunsuz çalışmaktadır)

İşlemlerimiz tamamlanmıştır. Benim önerim bu işlemi haftada bir kez yapmanızdır. Daha fazla yapılırsa sandbox riski oluşabilir. Zaman içerisinde düzenli olarak bu işlemleri yaptığınız taktirde backlinklerinizin giderek arttığını görebilirsiniz.

Backlink İndexletmek neden önemlidir?

Backlink İndexletmek neden önemlidir?

Bookmark and Share



backlink index 1 300x175 Backlink İndexletmeProfil,blog backlink çalışması yaptırdıysanız,sitenize imleme vs yaptırdıysanız biliyorsunuzdur ki google bu linkleri görmeden/indexlemeden/yeniden indexlemeden o linkler bir işinize yaramıyor.Pinglemek ve linkleri Rss haline getirip rss dizinlerine atmak artık biraz eskidi.Özellikle ping,google defalarca pinglenen o forumların profillerine,bloglara tekrar tekrar girmez,sizi görmez oldu.
Geniş seçeneklerle sadece indexlenmiş blog sayfalarından link çalışması yapan onehourbacklinks.com yapımcılarından yeni bir proje bu.Bu siteye de bakabilirsiniz,bizzat ödeme yapıp kalitesini test etmedim ama 1000 blog linke 18$ dedi.Biraz tuzlu gibi.

backlink index 2 300x261 Backlink İndexletmeKonumuza dönelim.Linklicious diyorduk.İşte bu site,url lerinizi,çok farklı domainler kullanarak kısaltıyor,belli parçalara bölüyor ve google’ın indexlemek isteyeceği türden spintax açıklama ve başlıklarla donatıyor.Denemelerim sonucunda tüm rss feedleri 24 saatten kısa sürede indexlendi.Hem de hiç efor sarf etmeden.Anlatması zor oldu biraz ama,aşağıda resimler konuşuyor zaten.

Kullanımı ise şöyle.
linklicious.me adresinden
Siteye girip üye oluyoruz.Üyeliğimizi onaylayıp üye girişi yaptıktan sonra navbar gibi olan yerde Add Links + görüyoruz.Buna basıyoruz ve ücretsiz üyelik haklarımızı kullanarak günde 2,500 linke kadar ekliyoruz.Günde 25-30 linklik rssler oluşturmak en sağlıklısıdır.Ama rtırabilirsiniz ekleme sayfasında Advanced Options a basmak suretiyle.
Sitede Free,Basic ve PRO üyelik tipleri var.
Basic ayda 14.50$ iken pro 54.50$ imiş.En önemli farkı basic ve pro üyelerin linklerinin indexlenene kadar pinglenmesi (sandbox riski düşünülmüş merak etmeyin) ayrıca yukarıda tanıttığım onehourbacklinks.com dan aylık üyelik ücreti kadar kredi kazanılıyormuş.

Kaynak: r10.net/google-optimizasyon/1017169-backlinkleriniz-indexlenmiyor-mu-linkliciousla-indexlenmeyen-backlinkiniz-kalmasin.html

Backlink Sürekliliği Önemlimidir?

Backlink Sürekliliği Önemlimidir?

Bookmark and Share
Backlink Sürekliliği
Backlink çeşitliliği kadar baclinkin sürekliliği de önemlidir. Belirli dönemlerde hızlı backlink artışının, bazı dönemlerde de yavaşlaması seo konusunda tutarsızlığını gösterir. Bu sebeple toplu link alımları yapmak yerine, düzenli link alımları yapmak ve her ay bu düzeni korumak daha faydalıdır.
Backlink sürekliliğinin en çok bozulduğu durumlar, link alınan sitelerin kapanması, yorum backlink çalışmalarındaki yorumların belirli periyodlarla temizlenmesi en başlıca karşılaşılan durumlardır. Genellikle her site bu sebeplerden etkilenir. Backlink sürekliliğinin bozulmaması için birkaç aylık link satın almak yerine ömürlük tanıtım yazısı almak daha faydalıdır. Bunun dışında kapanma ihtimali olmayan kaliteli sosyal medya ve imleme sitelerine, site adreslerini eklemek gerekir.
Seo Hocası

Backlink Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Backlink Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bookmark and Share
Backlink Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Anchor Text Nedir: Link verilen kelimeye denilmektedir. Yani tıklanabilen metinlerdir. Siteler en çok kullanılan anchor textlerde daha hızlı yükselmektedir.
Anchor Text Çeşitliliği
Link alımlarında, sürekli tek kelime üzerinden link almak sitenin Bomb filtresine girmesine yol açabilir. Seo kelimesinin yanı sıra Seo Nedir, Seo Dersleri, Seo Danışmanlığı gibi anahtar kelime türevlerinde de link almak gerekir. Anahtar kelime türevleri için Google Adwords Toll veya Google Insights kullanılmalıdır.
Backlinklerdeki anchor text oranı önemli kelimelere daha fazla olmak kaydıyla, kelimenin önemi azaldıkça daha az alınacak şekilde gerçekleşmelidir. Ancak bu çeşitliliği sağlamak adına çok sayıda kelimeleri kullanmak gerekir.
Anchor Text içinde site ismini de kullanmaya özen gösterin. Örneğin bir forumda yaptığınız paylaşımda anahtar kelimenizle link vermek yerine site ismiyle link verin. Bu şekilde kullanılan anchor textler, Google tarafından seo amacı güdülmeden sitenin referans gösterildiğini düşündürür. Bu sebeple bu sitenin faydalı bir paylaşım yapıldığı kanısına varılır. Çünkü site sahibi sitesini her fırsatta seo yapacak şekilde anahtar kelimesine ekler, site ilişkisi olmayan ve site sahibinden bağımsız olarak siteye link veren kişiler de genellikle site URLsine link verdiği için sitenin yararlı ve topluma hizmet eden bir site olduğunu gösterir. Bu durum da Google’ın gözüne girmek için oldukça etkilidir.

Seo Hocası

Hızlı ve basit Backlink Almanın Yöntemlerini Açıkliyoruz

Hızlı ve basit Backlink Almanın Yöntemlerini Açıkliyoruz

Bookmark and Share
Merhaba arkadaşlar…
Hepimiz biliyoruz ki web sitelerinin en önemli sayfası indextir yani anasayfa. Hem kök domainden oluşması hem de seo çalışmalarının büyük bir kısmının bu sayfaya yapılması bu önemin sebeplerinden bazılarıdır. Bunun yanında alt sayfalardan verdiğimiz linkleri de söyleyebiliriz.
Kaliteli ve güçlü bir site için alt sayfalara alınan linklerin önemi büyüktür.
Çoğu site yöneticisi footer’e anahtar kelimesinden sitesine link verir. İşte bu linkin etkili olabilmesi için alt sayfaların güçlü tutulması gerekir. Fakat tüm alt sayfaların güçlü tutulması hem zor hem de çok pahalı bir iştir. Bu nedenle basit ama etkili yöntemler uygulamak daha mantıklıdır.
Peki nedir bu yöntemler?
Öncelikle kategori sayfaları ile işe başlamak gerekir. Sitenizde en çok makale bulunan bir kaç kategoriyi hedef alarak backlink çalışması yapabilirsiniz.
Örneğin:
Alıntı:
WordPress kategorisine tıkladınız, karşınıza kategori arşivi geldi. Linkimiz www.serdarca.net/category/wordpress
Şimdi bu sayfada benim 5 makalem görünüyor. İşte ben bu 5 makale sayfasına ayrı ayrı backlink çalışması yapmak yerine direk www.wiiv.net/category/wordpress sayfasına backlink çalışması yapıyorum. Bu sayede 5 sayfamda aynı oranda link almış oluyor.
Burada şöyle bir soru gelebilir:
Benim kategori sayfalarım “no index” olarak işaretli?
Bu sizin kategori sayfanıza link almanızı engellemez, zaten asıl amaç kategoriyi değil içindeki makale sayfalarını güçlendirmek.
Alternatif Yöntem
Yukarıdaki yöntem size iç açıcı gelmediyse etiket sayfalarına yönelebilirsiniz. Ağırlıklı olarak kullandığınız bir etiketin arşiv sayfasına link çalışması yaparak, o etikete sahip tüm sayfalarınızı güçlendirebilirsiniz.
Bunun yanında site içi link paylaşımının fazla olduğu yazı sayfalarına da backlink çalışması yaparak birçok alt sayfayı aynı oranda kuvvetlendirebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken ise makale içi linklerinizde anahtar kelimeleri anchor text olarak kullanmanız.
Yani;
  • webmaster hakkında bilgi almak için “şuraya tıklayın” yerine.
  • bu konuya “webmaster” linkinden ulaşabilirsiniz. gibi
Bu Makale Serdarca.Net sitesine aittir.

Pr4,pr5,pr6 backlinkler listesi

Pr4,pr5,pr6 backlinkler listesi

Bookmark and Share
http://www.kcnn.org/modules/metrics pr6
http://www.kcnn.org/ Backlinkler alıntıdır

Dofollow Backlink Bulmak icin ne yapmali?

Dofollow Backlink Bulmak icin ne yapmali?

Bookmark and Share
Merhaba arkadaşlar
Yeni bir makale ile karşınızdayım
Dizinlere kasıp link kalitenizi yükseltmektense , nofollow olmayan (dofollow) bloglara yorumlar yazıp, kısa bir sürede faydasını görebilirsiniz.Kendi siteniz ile alakalı veya yüksek pagerank değerine sahip bloglara yorum yazabilirsiniz…
Tavsiyem,kendinizle alakalı adresler bulup, buralara yorumlar bırakıp linkler kapmanızdır.
Şimdi asıl konua geçerim.
Dofollow blogları nasıl bulacağız…
Dofollow Blogları arama motorlarından ve dizinlerden bulabiliriz.
Dofollow Blog Arama Motorları:
http://www.jyse.com/
http://www.backlinkspot.com/
http://www.commenthunt.com/
Buralardan sitenizle alakalı keywordlerle yüzlerce dofollow bloga erişebilir, en üstten başlayarak linklerinizi kapabilirsiniz.
Ayriyeten çok bilinen dofollow directory sitesinden kaliteli blogları bulabilirsiniz.

Dofollow nedir,Backlink’ten farkı nelerdir?

Dofollow nedir,Backlink’ten farkı nelerdir?

Bookmark and Share
Dofollow nedir
Bugün sizlere webmaster dünyasında adını sıkça duydugumuz dofollow kavramının ne işe yaradığı hakkında bilgi vereceğim.
Dofollow ve backlink birbirine benzer terimlerdir. Fakat bu iki kavramı birbirinden ayıran en önemli özellikleri şunlardır.
Backlink bir siteden almış olduğunuz linke verilen terim demektir. Dofollow link ise bir siteye yapmış oldugunuz yorumda sitenize verilen bağlantıdan elde ettiğiniz backlink sizi arama motorlarında üst sıralara çıkmanızda faydası çok büyüktür. Dofollow backlink için sosyal imleme siteleri ve yabancı yüksek pagerank değerine sahip dofollow bloglar faydalıdır. Dofollow backlink bulma yöntemlerini bir sonraki makalemizde görebilirsiniz. Dofollow bloglara eklerken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan birtanesi de yeni açılan sitelere dofollow kasmak zararlıdır. Yeni açılan veya 1 aydan kısa süreden önce açılan siteye dofollow kasmak sitenizi sandbox a ve filtreye girebilirsiniz.

Doğal Backlink Nedir Faydası Nedir Neler Yapar?

Doğal Backlink Nedir Faydası Nedir Neler Yapar?

Bookmark and Share

Doğal Backlink Edinme

Page rank algoritmasının bir parçası olarak geri de dahil olmak üzere arkasındaki fikir, bir sayfa iyi olursa, insanlar bağlantı başlayacak olmasıdır. Ve daha bir sayfa daha geri. Fakat pratikte bu böyle tam olarak değil. Ya da en azından her zaman içeriği iyidir ve insanlar size bağlanacaktır gerçeğini güvenemezsiniz. Evet, içerik iyi ve uygun olup olmadığını, kalite geri bir sürü olsun senin gibi benzer bir konu (ve çapa metin anahtar kelimelerinizi içeren, özellikle eğer bu, geri en değerli tür) ile siteleri dahil ancak ne elde edebilirsiniz çabaların başarıyla sitenizi geliştirmek için ihtiyaç duyduğunuz herşeyi daha az olabilir olmadan. Peki, size başarılı bir şekilde sitenizi geliştirmek için gereken ne daha az.Yani, önümüzdeki açıklandığı gibi kalite geri almanın başka yollar başvurmak zorunda olacak.

Backlink  Yolları


Geri bol sitenizin doğal yoldan gelmiş olsa bile, ilave kalite geri her zaman açığız ve bunları bina harcadıkları zaman israf değildir. Bağlantı binanın kabul edilebilir bazı yolları arasında forumlar, bloglar ve makale dizinleri göndererek, dizinlerde listelenen alıyorsanız. Kabul edilemez yolları, karşılıklı ilişki (bir bağlantı çiftlik olarak aynı sahibi tarafından sahip olunan veya amaç için ağırlıklı olarak var olan başka bir siteye, bir siteden bağlantı), spam siteleri veya yasadışı içerik her türlü ev sahipliği sitelere bağlantı içeren çiftlikleri, vs bağlamak için bağlantı, toplu olarak satın alma bağlantıları
Binanın geri ilk adım, kalite geri alabilirsiniz hangi yerleri bulmak. Bu süreçte değerli bir asistan olduğunu Backlink. Seçtiğiniz anahtar kelimeleri girdiğinizde, Backlink Oluşturucu aracı size bir makale, mesaj gönderme, ya da sadece sitenize bir backlink gönderebilir sitelerin bir listesini verir. Eğer potansiyel backlink ortaklarının listesini oluşturduktan sonra, bu sitelerin her ziyaret ve sitenize backlink ile içerik göndermek için size kalmıştır.
Backlink Builder aracı tarafından belirtilenler gibi siteler, ücretsiz geri gibi değerli bir varlık sağlamak neden merak edebilirsiniz. Cevap basit – kendi sitesinin içerik gerekir. Eğer bir makale yazabilir ya da sitenize bir bağlantı gönderdiğinizde, bunun için bir ücret almazlar. Içerik – - Sen ihtiyaç duydukları şey ile ücretsiz sağlamak ve geri dönmek onlar da size ihtiyacınız olan şey ile ücretsiz sağlamak – kalite geri. Bu, bir serbest ticaret olduğu sürece siteler gibi içerik veya bağlantılar sonrası saygı ve sahte bağlantılar veya içerik göndermek yok.

Dizinler Listelenen Başlarken

Sadece bu ücretsiz için bazı kalite geri almak için bir yol olduğu için değil, aynı zamanda bu şekilde kolayca arama motorları tarafından fark edilir çünkü – Web varlığı konusunda ciddi iseniz, DMOZ ve Yahoo gibi dizinlerde yer almak bir zorunluluktur potansiyel ziyaretçiler. Genellikle arama dizinleri dahil bedava ama dezavantajı bazen seçtiğiniz kategoride listelenen olsun önce birkaç ay beklemek zorunda olmasıdır.

Forumlar ve Madde Dizinler


Böylece forumlarında gönderme Genellikle arama motorları forumlarda da istediğiniz metin çapa ile kalite geri almak için bir yoldur. Forum veya blog saygın biridir, bir backlink değerlidir. Ancak, bazı durumlarda forum veya blog yöneticisi post düzenlemek, ya da forum veya blog politikasına uymuyor bile silin. Onlar ilgili olanlardır sürece Ayrıca, bazen yöneticiler, yazıların bağlantıları izin vermez. Bazı nadir durumlarda (hangi bir kural daha bir istisna vardır) bir forum sahibi veya bir blog da dizine arama motorları yasaklı olacaktı ve bu durumda var ilanıyla geri anlamsızdır.
Forum mesajlarını kısa olabilir ve genellikle makaleler uzun mesaj daha ve onları yazarken dikkatli düşünmeye gerek çünkü dizinlere makaleler daha fazla zaman alıcı olabilir göndererek, daha fazla çabaya gerek yok iken. Ama aynı zamanda değer olduğunu ve bunu yapmak için çok zor değildir.

İçerik Değişim ve Ortaklık Programları

İçerik döviz ve bağlı programlar kalite geri alma önceki yönteme benzer. Örneğin, RSS beslemeleri ücretsiz ilgilenen sitelere sunabilir. Diğer sitenin RSS beslemesi yayınladığında, sitenize bir backlink alacak ve ziyaretçiler bir çok potansiyel, kimin başlık ve diğer site okumak soyut hakkında daha fazla bilgi için sitenize gelecektir.
Ortaklık programları da daha fazla ziyaretçi (ve alıcılar) almak için ve kalite geri oluşturmak için iyi ama genellikle bağlı komisyon% 10 ile 30 aralığında olduğunu, çünkü pahalı bir yol olma eğilimindedir. Ama yine de bir ortaklık programı varsa, neden biraz daha kalite geri almak için kullanabilirsiniz değil mi?

Haberler Duyurular ve Basın Bültenleri

Bu pek geri inşa etmek için bir günlük yol olmasına rağmen, düzgün kullanılırsa, iyi sonuçlar veren bir yaklaşımdır. Ücretsiz veya ücretli haber, duyuru ve basın bültenleri için yayımlamak pek çok site (örneğin, burada bazılarının bir listesi) vardır. Önemli bir olay hakkında bir profesyonel yazılı basın açıklaması sizin için saygın bir siteden size birçok, birçok ziyaretçi ve backlink getirebilir
SEO
çabaları için iyi bir onaydır. Zor kısmı haber değeri olan bir şey var ise basın bültenleri serbest olmasıdır. Biz haber duyuruları ve basın bültenleri geri oluşturmak için bir meta yolu olmadığını söylüyorum.

Kaçınılması gereken Backlink Yapı Uygulamaları


Kaçınılmalıdır uygulamalardan biri link değişimi olduğunu. Link takas teklif pek çok program vardır. Prensibi basittir – Eğer bir siteye bir bağlantı, onlar sitenize bir backlink koymak koydu. Link değişimi programları ile düşünülmesi gereken önemli bir kaç şey vardır. İlk olarak, giden ve gelen bağlantılar arasındaki oran hakkında dikkat. Giden bağlantılarınızın katına gelen ise, bu çok kötü. İkincisi (ve daha önemli) bağlantınız döviz ortakları link çiftlikleri olduğunu risktir. Bu durumda, hatta arama motorları tarafından yasak olabilir, bu yüzden link değişimi programları şımartmak için çok riskli.
Şüpheli yerlere Bağlama kaçınmanız gereken bir şey. Bu sizin sözde kötü komşuları ile bir bağlantı kur programı girerseniz, ne kötü adamlar linki üzerinde hiçbir kontrole sahip olduğunu varsaydı ve bu bağlantı, çünkü bu tür yerlerden geri varsa arama motorları sizi cezalandırmak değil doğru iken Onlara, bu
SEO
çabaları felaket olabilir. Kötü komşuları hakkında daha fazla bilgi için, kontrol Kötü Mahalle makale. Ayrıca, bu hala suni ve şüpheli görünüyor çünkü kısa bir süre içinde bağlantıları ton elde sakının.

Backlink Kazanma Sanatına Dönelim

Backlink Kazanma Sanatına Dönelim

Bookmark and Share
Merhabalar arkadaşlar

 Bugün Seo konusunda herkesin sırtını yasladığı ağaç olan backlink konusuna değineceğim, bakalım ağacınız ne kadar sağlam..
 Anlatış tarzım kıt olduğu için herkesten özür dilerim şimdiden

 İlk olarak backlinklerin nofollow ve dofollow olarak ayrıldığını herkes biliyor gibi (bilmeyenler araştırsın) bu yüzden vakit çalmayayım


  • Forumlarda şuuu kadar backlink 2$ , 24 saat içinde rapor teslim konularına artık alışmış olmanız gerekiyor.Kimsenin ekmeği ile oynamak gibi olmasın ama şuuuu kadar backlinkin sitenizi çöp duruma getireceğinin garantisini verebilirim, ayrıca 24 saatte şuuu kadar backlink elde edebilme yeteneğinizin olmadığını Google başkan biliyor  Bu paketin 100 kişiye satıldıktan sonra forumlarda listeler halinde gezdiğini görmeniz içinizi acıtabilir, bunlardan uzak durun
  • Backlink buldunuz fakat bu site çöp site çıktı, gelmişken bi öpeyim derseniz öpülürsünüz. Yani çöp olmuş websitelerinden kesinlikle backlink almayın.Özelliklede programdan programa ve elden ele gezen listeleri yırtmak için bile almayın
  • Websiteniz ile alakalı sitelerden backlink almaya çalışın, baktınız olmuyor açın aynı içerikte birkaç site veya paravan blog.Veya olayı kendi lehinize çevirin, bir foruma sitenizle ilgili bir başlık girin sonrasında cevap olarak buradan link alın.
  • Sürekli aynı kelimeye veya aynı urlye link almayın, bugün mp3 kelimesine link alır isen yarın mp3 dinle kelimesine al, sonraki gün mp3 indir kelimesine al.Bugün anasayfana link aldıysan yarın en çok okunan konularına al, sonraki gün kategorilerine al.
  • Beni güldüren diğer bir konu ise arapça, rusça, japonca yazılar ile dolu websitelerinden link alınması  Bunlarıda geçtim, ilk hedefiniz Türkçe websiteleri olsun, yabancı backlink alsanız bile latin harflerinin bulunduğu yerlerden backlink alın.

 Son olarak backlink demiş iken arşivimden pr değerli ve dofollow olan ve çöp olmayan birkaç site sunayım size  (Siteler yabancı, türkçe sitelerden backlinkleriniz yeteri kadar var ise buralardan backlink alabilirsiniz.) Birkaç yorum var çoğu benim sitelerim, siteler yeteri kadar temiz

https://devcentral.f5.com/weblogs/f5news/archive/2012/01/17/integration-demo-oracle-database-firewall-with-f5-application-security.aspx [pr5 - dofollow]
http://lacomunidad.as.com/3puntos/2009/9/25/una-mates- [pr5-dofollow]
http://blogger.xs4all.nl/theebe/archive/2009/10/29/526645.aspx [pr3 - dofollow]
http://www.inpolitics.ro/lucy-xi_b2363/-so-christian-louboutinare-also-one-tool-to-realize-their-dreams_56023.aspx [pr5 - dofollow]
http://mix10k.visitmix.com/Entry/Details/345 [pr4 - dofollow]

Yazar: Sefa SEVİKA
Konu: SEO
Web Site: http://seomple.com

Pinterest Seo İle Sosyal Medyanın Gücünü Keşfedin

Pinterest Seo İle Sosyal Medyanın Gücünü Keşfedin

Bookmark and Share
Merhabalar google seo bilimcileri. Bugünkü makalemizde yeni trend pinterest seo hakkında bilgi vereceğiz. Pinterest en son çıkan twitter benzeri fakat resimleriniz ile ilgili imleme sistemini andıran ve resimleriniz ile konunuza link vererek url backlink kazandığınız sistemdir.

Seo için önemli bir etkiye sahip olan pinterest seo nasıl yapılır diye soracak olursak, davet sistemine bağlıdır ve kullanımında bağlantılar ve resimler kullanılır… Buradaki asıl ipucu onlarca resimler ile link vermek değil, linklere içerik ve konu ile bağdaştırarak bağlantı almaktır. Bu olay kısmi olarak riskli olabilir. Doğru kullanımda %100 fayda sağlayan sistemdir. Sitenizin durumuna bağlı makaleler yazılarak resimlerinizin üzerine link vermek ve PageRank değeri yüksek olan bir siteden link almak her zaman Seo için etkili olmakta ve bu işi de uzun araştırmalarımız sonucunda bizler yapmaktayız.
Pinterest seo için önemli olan bazı notlar var. Biz bu notları farklı farklı olacak şekilde 7 farklı sitede denedik ve en olumlu cevap veren yöntemi bularak sizlere bu hizmeti vermek istiyoruz…
Pinterest seo asıl mantık olarak baktığınızda imleme sitelerinin resim eklenir hali olarak düşünün. İsteyen istediği gibi imleyebilir ve inanılmaz güçlü resim üzerinden backlink alabilirsiniz… Bildiğiniz üzere resimler üzerinden gelen backlinklerin doğal olması ve pinterest seo mantığına uyması önemlidir. Eğer amaç gereği yada yanlış imlenen resimler size zararlı olarak geri dönecektir…

Edu Backlink | Seo , Backlinkler

Edu Backlink | Seo , Backlinkler

Bookmark and Share
edu backlink bir site için elde edilebilecek çok degerli bir backlink çeşitidir.
Bildiginiz gibi google kendisini gösteren gogoleye kendini daha cok aktif eden tanıtan paylaşan Sosyal İmleme, Dizin, Forum ve Blog backlink gibi bir çok aşık oldugu konular vardır. .edu backlink bunlar arasında en degerlisi diyebiliriz. bu nedenle bir edu – uzantılı web sitesinden alacagınız edu backlink sitenizin gogole bazında yükselmesi daha cok sevmesi kapsamında çok işinize yarayacaktır.

şimdi edu backlink nedir nasıl yapılır.
Öncelikle aşşagıda 1 örnek sitede anlatıgım gibi kayır olmanız yeterli.
bol şans…


1  : bu adrese girin: pr 5
2. : “Create a Playlist” e tıklayın
3. : Ordan kayıt olun
4. : kayıt işlemi tamamlandıktan sonra “Create a Free Playlist” e tıklayın
5. : Burdan url nizi girin
6. : ve .edu backlink aldınız
7 : pr 5 Ücretsiz .edu backlink alma işte bukadar kolay
Backlinkdestek Ekibi..

Recent Comments İle Anasayfadan Backlink Almak

Recent Comments İle Anasayfadan Backlink Almak

Bookmark and Share


Merhaba arkadaşlar , bugün sizlere wordpress sistemli blog sitelerinde bulunan recent comments yani son yorumlar açığı ile nasıl backlink kasabileceğinizi anlatacağım.
backlink Recent Comments Açığı ile Backlink Kazanmak
Backlink
Recent Comments Açığı Nedir?
Recent Comments Türkçe’si “Son Yorumlar” dır. Recent Comments aslında bir açık değildir. Bunu kesinlikle hack açığı benzeri birşey anlamayın. Açık dememizin sebebi her sayfadan verilen çıkıştır.
Recent Comments wordpress’te bulunan bir bileşendir. Bu bileşenin amacı yazılara yapılan yorumları yorum yapanın isimleriyle birlikte anasayfada bileşenlerin bulunacağını yerde göstermektir. Bu bileşenlerin bulunduğu taraf genelde sağ taraftır. Bazı blog sitelerinde Recent Comments bileşeni mevcuttur. Bu bileşen sayesinde o blogtaki bir yazıya yorum yazdığınızda , yorumun isim kısmınada link verdiğinizde linkli olan isminiz Recent Comments bileşeninde çıkar.
Bildiğiniz gibi wordpress’teki bileşenlerimiz her sayfada gözükmektedir. Buda demek oluyorki linkimiz Recent Comments sayesinde her sayfada görünecek , o sitenin her sayfasından link edineceğiz.
Ben hiçbirşey anlamadım yada anladım ama nasıl yapacağım diyenler çıkacağı için resimli anlatım yapmak istiyorum.
İlk önce benim çok sık link attığım bir blog sitesinin Recent Comments bileşeninin görüntüsü koymak istiyorum.
recentcomments Recent Comments Açığı ile Backlink Kazanmak
Recent Comments
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi sol taraftaki linkler yorum atan kişinin verdiği linklerdir. Sağ taraftaki linkler ise sitedeki yazının linkidir. Bu bileşen her sayfada gözükmektedir. Sizlere örnek olması açısından tekrar siteye girdim ve yorum attım. Burak Bayır nokta com blog sitemizin hedef kelimesi “Webmaster” ‘dır. Hedefimiz Webmaster kelimesinde iyi yerlere gelmektir. Bu yüzdende bu bloga Webmaster anchor text ile link attım.
Bu yorum attığım blogun linkini yazının sonunda vereceğim. Blog ingilizce bir blog olduğu için yorumlarınızı ingilizce atmanız yorumunuzun silinme riskini en aza indirir. Yapmanız gereken yazıyı okuyup yazıyla alakalı ingilizce bir yorum atmaktır. Eğer ingilizceniz kötüyse yazıyı çevirin okuyun ardından yorumunuzu Türkçe yazın sonra bunu Google Çeviri’den çevirin yazın. Yorumunuzun en altına şu ibareyi ekleyin “I’m Turkish , i cant write English and i use Google Translate to write this. Sorry.” yazın. Bunu eklerseniz sizin Türk olduğunuzu ingilizce bilmediğinizi ve yorumu yazarken Google Çeviri’den yararlandığınızı anlayacaklardır. Böylece yorumunuz saçma damgası yemez ve silinmez.
Eğer örnek bir yorum görmek isterseniz sizlere bu blog sitesine attığım yorumdan bir resim çektim. Photoshop’ta biraz ayar verip koyuyorum.
recentcomments1 Recent Comments Açığı ile Backlink Kazanmak
Recent Comments
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi uzun ingilizce bir yorum attım. Bu yorumun silinme olasılığı neredeyse yüzde sıfırdır. Böyle bir yorumu hiçbir blog yazarı yada editörü silmez. Yorumlarında yazıyı güçlendirdiğini unutmayalım.
Name kısmına anahtar kelimenizi yazın , E-mail Adress kısmına düzgün bir e-posta adresi yazın doğru olması çok önemli değil fakat asdadadad@hotmail.com gibi bir e-posta olursa kimse bu yorumu yazısında barındırmaz siler.
Website kısmına ise sitenizin tam urlsini yazın. İçinde http dahil olsun.
Bütün formu doldurduktan sonra , güzel bir yorumda yazdıktan sonra “Post” butonuna tıklıyoruz ve yorumumuz yayınlanıyor. Ve ilk koyduğum resimdeki gibi yorumunuzun Name’deki linki Recent Comments kısmında görünüyor. Böylece sitenin her sayfasından link alıyoruz.
Gelelim şu Recent Comments açığı olan meşhur siteye: http://scienceblogs.com
Google’a Recent Comments yazarak daha fazla Recent Comments açığı olan blog bulabilirsiniz.
Teşekkürler , iyi backlinkler.

Önceki özgün makalemiz olan Yazılarınızı SEO Uyumlu Yapın başlıklı makalemizde seo, seo analizi ve seo nedir hakkında ansiklopedik bilgiler verilmektedir.

Backlinkin Seo İçin Önemine Değinen Makale

Backlinkin Seo İçin Önemine Değinen Makale

Bookmark and Share
Backlink’in Seo İçin Önemi
Backlink bir web sitesi için olmazsa olmazlardandır. Backlink bir web sitesinin popülerliğini belirler. Bir web sitesi diğer siteler tarafından ne kadar öneriliyorsa bu web sitesi kalitelidir.Backlink’in katkı sağladığı diğer bir sistemse Google’nin algoritmalarından biri olan Pagerank sistemidir. Pagerank Google’nin sitenize verdiği değeri göstermektedir. Web siteleriniz 10 puan üzerinden değerlendirilir. Google için bir web sitesi diğer siteler tarafından ne kadar fazla kaliteli Backlink alıyorsa o kadar kalitelidir. Ama Backlink alırken dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır;

backlinks 1 Backlinkin Seo İçin Önemi
1-)Google’nin banladığı sitelerden Backlink alırsanız size bir faydası olmayacaktır.
2-)Link çöplüğüne dönmüş sitelerden Backlink alırsanız Google bu Backlinkleri sevmediği için sitenize pek fazla bir katkısı olmayacaktır. Mesela link çıkışı fazla olan toplistlerden Backlink almanızın size pek fazla katkısı olmayacaktır.
3-)Bazı web siteleri gizli Backlink vermektedir. Bu tip sitelerden alacağınız Backlinklerinde size katkısı olmayacaktır.
4-)Backlink alımını bir günde kesinlikle yapmayın.Bu işlemi belli süreçlere bölün.
Bunların dışında kaliteli Backlink almak istiyorsanız ;
1-)İçeriğinizle alakalı sitelerden Backlink almaya çalışın.Bu işlem biraz zordur ama başardığınızda emin olun size katkısı çok fazla olacaktır.
2-)Kaliteli dizinlere kayıt olmaya çalışın. (örn: DMOZ)
3-)Sosyal sitelerden link almaya çalışın.(örn: Facebook,Twitter)
4-)Kaliteli forumlarda veya bloglarda yazılar yazarak bu sitelerden Backlink almaya çalışın bu web sitelerinden alacağınız Backlinklerin siteniz için önemi oldukça yüksektir.
5-)Pagerank değerleri yüksek sitelerden alacağınız Backlinkler, sitenizin Pagerank değerini arttırmanızda size yardımcı olacaktır.
Bu yazdıklarımı uzun vade de hayata geçirirseniz emin olun hem arama motorlarında yükselirsiniz hemde sitenize bol ziyaretçi gelir.Bol hitli günler ;)
Bir önceki yazımız olan Seo Nedir Nasıl Yapılır ? başlıklı makalemizde seo nasıl yapılır, Seo Nedir ? Seo Nasıl Yapılır ? ve Seo nedir? hakkında bilgiler verilmektedir.

Nofollow Backlink Dofollowdan Daha Yararlı Olabilir

Nofollow Backlink Dofollowdan Daha Yararlı Olabilir

Bookmark and Share
Nofollow kavramı oluştuğu andan itibaren pek çok farklı açıklama yapıldı ve çoğu da yanlış açıklamalardı.
Okuduğum bazı yazılarda “Bu sayfadaki linkleri gezme, görmemezlikten gel”, “Bu linki takip etme” ve “üst sıraya çıkmanıza fayda sağlamaz” gibi açıklamalarda da bulunuyor. Bunlar tamamiyle yanlıştır. Şimdi nofollow ve seo ilişkisini detaylıca açıklayalım.
Nofollow, Google’ın yorumlara eklenen linklerden, ve hızlı spam linklerin artışından rahatsız olarak ortaya çıkardığı yeni bir koddur. Biliyoruz ki, pagerank , sitelerin birbiri ile yaptıkları link çıkışı sonrasında oluşmaktadır. Bir site ne kadar çok öneriliyorsa, o kadar değerlidir, o kadar pagerankı fazla olur. Ama nofollow ile öneriliyorsa durum başka.
Nofollow ve dofollow arasındaki farkı örneklerle görelim.
Nofollow : Nofollow ile verilen linkler hiç bir şekilde link alanın pagerankından fayda sağlayamaz demektir. Yani google da üst sıraya çıkmasına engel değildir. Sadece wordpress sitelerin nofollow linkli yorumlarına yorum ekleseniz bile, yani dofollow backlinkiniz olmasa bile hedeflediğiniz konumlara mutlaka gelirsiniz.
Çoğu kişi nofollowu noindex ile karıştırıyor. Bu sayfayı ziyaret etme, bu linki görmezden gel diyen noindextir. Nofollow sadece pagerank olarak bir görmezden gelmedir.
Örneğin,
Link çöplüğüne dönmüş dofollow çıkışlı, pr 5 “abc” domaini xyz sitesine şöyle bir link veriyor :
<a href=”xyz.com”>xyz</a>
Açıklama : Yukarıdaki örnekte, xyz sitesi pr 5 pageranktan link çıkış oranına göre payına düşeni alır. Google’da üst sıralara çıkmasında da katkı sağlar.
Az link çıkışı olan, nofollow çıkışlı, pr 5 “efg” domaini xyz sitesine şöyle bir link veriyor.
<a href=”xyz.com” rel=”nofollow”>xyz</a>
Açıklama : Bu örnekte, nofollow olduğu için xyz sitesi efg sitesinin pagerankından faydalanamıyor. Ancak pagerank 5′in google dan gördüğü itibar ve az link çıkışı ile google da daha üst sıralara çıkmasına katkıda bulunuyor.
Tabi son örnekte nofollow olmasaydı az link çıkışı olduğu için ilk örneğe göre daha fazla katkı sağlayacaktı. Konu başlığını verdiğim örneklere göre belirlediğim için çarpıcı bir başlık oldu, ancak gerçekçi bir başlıktır.
Nofollow Özellikleri
- Google backlink saymaz
- Yahoo backlink olarak görür
- Pr ye etki etmez (ne verene ne alana)
- Hite niye etki etmesin, site ziyareti olursa hit olur. Kullanıcılar tarafından tabiki
- Seo çalışmasından mutlaka kullanılmalıdır. Seoya etkisi kesindir.
- Google nofollow linki, siteyi takip eder indexler.
- Google nofollowu sever
- Nofollowu çıkaran google dır.
- Google der ki, senin sayfanda gereksiz olduğunu düşündüğün link varsa nofollow yap gözüme girersin der.
- <a href=”http://autocadhocasi.com” title=”AutoCAD Kursu” rel=”nofollow”>AutoCAD</a>
- Yukarıdaki örnekte, hem AutoCAD kelimesinde hem de AutoCAD Kursu kelimesinde autocadhocasi.com yükselir. AutoCADhocasi.com bu kelimelerde yükselmesini buna borçlu.
1. Az çıkışlı kaliteli bir siteden NOFOLLOW link mi?
Az çıkışlı kaliteli bir siteden DOFOLLOW link mi?

Az çıkışlı dofollowu tercih ederim smile1 Nofollow Dofollowdan Daha Yararlıdır
Sonuç : Pagerank artar, Google’da yükselir
2. Az çıkışlı kaliteli bir siteden NOFOLLOW link mi?
Çok çıkışlı kaliteli bir siteden DOFOLLOW link mi?

Az çıkışlı nofollowu tercih ederim.
Sonuç : Pagerank değişmez, Google’da yükselir.
3. Aynı içerikli bir siteden NOFOLLOW link mi?
Farklı içerikli bir siteden DOFOLLOW link mi?

Aynı içerikli nofollow
Sonuç : Pagerank değişmez, Google’da daha hızlı yükselir.
Buraya kadar anlaşıldıysa konuya başka bir açıdan bakalım. Şimdi siz değerlendirin. Alakasız içerikteki dofollow bloga mı link eklemek daha faydalı, yoksa aynı içerikte bir bloga nofollow eklemek mi. Benim tercihim tabi ki nofollow :)
Bir önceki yazımız olan WordPress » All in one SEO Pack başlıklı makalemizde all, all in one seo ve all in seo pack hakkında bilgiler verilmektedir.

Blog Backlinkciliği İçin Yapılması Gereken Şeyler

Blog Backlinkciliği İçin Yapılması Gereken Şeyler

Bookmark and Share
Blog backlinkciliği nedir?
Blog backlinkciliği ücretsiz yoldan backlink sağlamanın kısa yoludur. Sayfa pagerankı yüksek bloglara yapılan yorumlara link ekleme işine blog backlinkciliği adı verilmektedir.
Blog backlinkciliği ne kadar yararlıdır?
Öncelikle blogdaki sayfalar do-follow no-follow diye ikiye ayrılmaktadır. Dofollow googlenin uygun gördüğü link çıkışını veren sayfalardır. Yani tavsiye edilmiş link çıkışlarıdır. Dofollow sayfalar webmasterler tarafından (blog sahibi webmasterler) tavsiye edilmiş link çıkışı veren sayfalardır . Nofollow ise google tarafından görünmeyen (uygun görülmeyen) çıkışlardır.
Do-follow çıkışlar normal bir link almış gibi çıkış sağlarlar.
Peki do-follow blogları nasıl bulabiliriz?
www.dofollowblogs.com bu adrese girerek uygun kelimelerinizde blogları aratıp dofollow bloglara ulaşmanız mümkündür.
Blog backlinkciliğine yeni açılan sitenizi eklemeyin!
Blog backlinkciliğine bazen abartıya kaçıp 1 günlük siteleri 50-60 prli bloga ekleyen arkadaşların hazin sonuçlarını hepimiz görmekteyiz.Siz siz olun yeni ve içeriği olmayan sitelerinizi bloglara eklemeyin.
Blog backlinkciliğinde en önemli kuralı ufak 2 resim ile anlatmaya çalışayım:
dogru seo Blog Backlinkciliği ve Bilinmesi Gerekenler
yanlis seo Blog Backlinkciliği ve Bilinmesi Gerekenler
Nedenine gelince;
Zaten bir üstte web sitesi yazan kısımda link veriyor site. Tekrardan link eklemenize gerek yoktur.(2. resimdeki gibi olan yorumlar blog sahipleri tarafından nefret edilen tarzda yorumlardır)
Bir önceki yazımız olan WordPress » All in one SEO Pack başlıklı makalemizde all, all in one seo ve all in seo pack hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorum Yapıp Backlink Edinmek

Yorum Yapıp Backlink Edinmek

Bookmark and Share
Web sitesi sahibi olan çoğu kişinin aklındaki sorulardan biri de sitesine ait backlink kazanmadır.  Bu yazıda yorum alanından nasıl backlink kazanacağınıza ilişkin hususları bulabilirsiniz.
Yorum alanından backlink kazanma hususları;
  • Yorum yazarak backlink kazanmak kolaydır. Bunu herkes yapabilir fakat yaparken dikkat etmeniz gerekenler vardır.
  • Yorum yazacağınız site sizin siteniz ile eşdeğer olsun. İkinizde dizi içeriğine sahip siteler olsun.
  • Birbirinden alakasız sitelere yorum yazmayınız. Kazancı düşüktür.
  • Yorum alanı içerisinde site linkinizi sadece website kısmına ekleyin. Ayrıca eklemeyin. Spam olarak algılar sistem.
Örnek yorum yazımı olması gereken;
f587f8b17bf94b4e90f2f3a1 Yorumlardan Backlink Edinme
Uygun olmayan wordpress sitemi tarafından spam olarak algılanan yorum görüntüsü;
a8e358a47efe4c7d9b5f95bm1 Yorumlardan Backlink Edinme
Birinci yöntemde yorum temiz olduğu için çoğu yönetici yorumu onaylar ve yorumlar için nofollow önlemi almadı ise size kaliteli bir backlink olarak geri dönecektir. Fakat ikinci yöntemde yorum temiz olmadığı için kişinin derdinin reklam olduğu yönetici tarafından onaylanmayacak ve siteye karşı bir olumsuz bakışı olacaktır.
  • Site yöneticisi nofollow önlemi almış olsa bile eğer site çok okunan çok yorum alan ve fazla ziyaretçisi var ise yorum yazanın adında link olacağından ve insanoğlunun merakına yenik düşüp ne varmış deyip tıklaması üzerine yeni ziyaretçiler kazanmış olursunuz.
  • Yorum alanlarına eklenecek olan linkler bence çapraz link değişimi ile elde edilen backlinklerden yada para verilerek elde edilen linklerden daha değerlidir. Çünkü karşılıksızdır. Kazancınız fazla olur.
  • Yorum alanında kullanacağınız kullanıcı adı site adı olmasın. Onun yerine kendi adınız olsun. Aynı şekilde kullanacağınız mail adreside site maili olmasın. Onaylayan kişiye reklam havası vermeyin.  Reklam havası olan yorumlar onaylanmaz.
  • Yorumunuz doğal olsun. Masum olun birilerini kandırmaya çalışır gibi yapmayın.
Bu yazıda sizlere aslında yorum yazmanın inceliklerinden bahsettim. Fakat bunun sonucunda biz site sahipleri sitemiz için backlink kazanırız. Amacımız sitemize ilişkin backlink kazanmak ise bu hususları dikkate alınız.

En Etkili Backlink Sistemi Nedir?

En Etkili Backlink Sistemi Nedir?

Bookmark and Share
Backlinkler bilindiği üzere Seo’daki en önemli kriterdir. Backlinklerin Google’da üst sıraları elde etme, pagerank artışı ve hit artışı gibi çeşitli etkileri bulunmaktadır. Ancak bu gibi etkilerin en fazlaya çıkarılması için en fazla faydayı sağlayacak backlinklerin seçilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla, Seo’ya etkilerine göre, backlink seçimi yapmak gerekmektedir.
Seo’ya Olumlu Etkilerine Göre Backlinkler (en fazladan en aza)
1. Anahtar kelimemizde, bizden daha üst sırada yer alan siteden link almak
Bizden üst sırada yer alan rakip sitelerimizden link almak, daha çok karşılıklı veya ücretli olabilmektedir. Çoğu zaman bu tür link alımları da site sahibinin insiyatifi dolayısıyla oldukça zordur. Bu sebeple, rakip sitelerin içeriklerine yorum yaparak link almak mümkün olabilmektedir. Bu da anasayfadan olamayacağı için etkisi de kısıtlı olmaktadır.
2. Anahtar kelimemizde, bizden daha alt sırada yer alan sitelerden link almak
Bizden daha alt sıralarda yer alan rakiplerimizle link değişimi yapmak birinci maddeye göre çok daha kolaydır. Ancak bizim o siteye sağlayacağımız fayda onun bize sağlayacağı faydadan daha az olmalıdır. Bunun için de, o sitedeki index sayısı ve pagerank değerleri gibi kriterlere dikkat etmek gerekir. Aksi halde rakibimizi kendi sıramızın üstüne çıkmasına sebep olabiliriz.
3. Rakip sitelere link vermiş sitelerden link almak
Bu seçenek oldukça kolay ve etkili bir tekniktir. Anahtar kelimemizde bizden üst sıralarda yer alan sitelerin, Google backlink very daha çok Yahoo backlink kayıtlarına bakarak bu sitelerden kendi sitemize de backlink elde etmeye çalışmalıyız. Bu backlinkler genellikle dofollow yorum çalışması olduğu için aynı zamanda pagerank değerine de katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda da ücretsiz bir seo çalışması olacaktır. Bu sistem diğer tüm seçeneklere göre daha ekonomik, daha kolay ve daha verimlidir.
4. Rakip sitelerin link verdiği sitelere link vermek
Google, bir siteye gelen linklerin içerik olarak ve kalite olarak benzer sınıflandırılmasını sağlar. Dolayısıyla, rakiplerimizin link verdiği sitelere link vermek bizi rakip sitelerimizle aynı sınıfta ve aynı kalitede görünmemizi sağlayacaktır. Bu da doğrudan bizim elimizde olan bir kriterdir. Örneğin, web sertifikalarına (w3c, ssl), Alexa, Google gibi arama motorlarına link vermek sitemize katkı sağlar.
Bir önceki yazımız olan Seo ve İçerik Metni / Kod Oranı başlıklı makalemizde içerik metni, kaynak kodu ve metin kod oranı hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorum Backlink Almak

Yorum Backlink Almak

Bookmark and Share
Daha önce yazdığım En Etkili Backlink konusunda kök domain olarak en kaliteli sitelerden backlink elde etmenin yollarını anlatmıştım. Bu yazıda ise yorum backlinkte en üst düzeyde kaliteyi yakalamaya yönelik bilgiler vereceğim.
Bu konuda püf noktalarını vermeden önce gerekli birkaç bilgiden bahsetmek istiyorum. Aşağıda yer alan listede, sırasıyla etkisi fazla olabilecek siteleri seçmenizi sağlan temel özellikler yer almaktadır.
  • Anahtar kelimenizde sizden üstte bulunan siteler
  • Anahtar kelimenizde sizden altta bulunan siteler
  • Herhangi bir kategoride yayın yapan kaliteli siteler

Bu listeye bağlı olarak backlink alacağınız domainleri belirlemeniz gerekmektedir. Tabi ki rakiplerinizin yorumlarınızı onaylamaması oldukça muhtemel bir durumdur. Dolayısıyla böyle bir durumda son seçenek olan kaliteli blogları tercih etmeniz gerekecektir. Yorum yapacağınız blogları belirledikten sonra, bu blogların hangi sayfalarına yorum yapacağınızı belirlemeniz gerekir.
Bir bloga ait en güçlü sayfa her zaman kök domain olmaktadır. Alt sayfalar da, içeriği, güncelliği, özgünlüğü, backlinki ve yorum sayısına bağlı olarak kalite puanı değişmektedir. Bu sebeple bir siteye ait en kaliteli alt sayfaya yorum yapmanız sizin de kaliteli bir backlinke sahip olmanız anlamına gelir.
Blogları belirledikten sonra http://www.opensiteexplorer.org adresinden domaini sorgulayarak o siteye ait çeşitli kalite puan sonuçlarına ulaşırız. Bunlar backlinkleri, anchor textleri ve alt sayfalarıdır. “Top Pages” isimli sekmeden sorguladığımız blogun en kaliteli alt sayfalarını listeleyerek yorum yapmaya başlayabilir ve en kaliteli yorum backlinkleri elde edebilirsiniz.
Bloglara yorum yaparken uymanız gereken kurallar;
  • Yorumunuz konu içeriğiyle alakalı olmalı
  • Yorumunuz en az iki cümleden oluşmalı
  • Yorum içerisinde sitenize ait link bulunmamalı (özel bir durum yoksa)
  • Yorum alanındaki isim bölümünde sizin isminiz veya sitenizin adı olmalıdır. Anahtar kelimeniz kesinlikle olmamalıdır. Örneğin “seo” yerine “seo” gibi.
  • Yorumunuz özgün olmalı
Bir önceki yazımız olan Uzmanından SEO Kitabı Çıktı !!! başlıklı makalemizde seo bilgileri, seo e-book ve Seo kitabı hakkında bilgiler verilmektedir.

Caffeine algoritmasına göre backlink taktikleri

Caffeine algoritmasına göre backlink taktikleri

Bookmark and Share
Google son olarak uygulamaya geçirdiği Caffeine sistemi ile birlikte site içi ve site dışı pek çok yapıyı da düzene soktu. Oldukça karmaşık bir algoritma olan Caffeine, özellikle backlink alımında birçok noktaya dikkat edilmesi gerekliliğini getirdi. Bunlardan en önemlisi çeşitlik ve süreklilik oldu. Site içi ve site dışı seo çalışmalarında yapılan her uygulma da bu konuya dikkat edilirse en etkili ve kalıcı seonun uygulanabilir olduğu kesindir. Caffeine sistemi ile en önemli 2 konu haline gelen süreklilik ve çeşitlilik, seo çalışmalarında aşağıda anlatılanlara uyularak gerçekleştirilmelidir.
  • Siteniz gelen ziyaretçi arttıkça backlink sayınızı arttırmalısınız
  • Sitenizin backlink sayısı, gelen ziyaretçiden daha hızlı artıyorsa, ziyaretçiyi arttırmaya yönelik reklam veya kampanyalar düzenlemelisiniz
  • Backlink sayınızı düzenli olarak kontrol ederek hiçbir zaman ulaştı sayıdan daha az olmaması gerekmektedir. Bu sebeple sitenizin backlink sayısını her ay belirli seviyede arttırmak veya sabit tutmak gerekmektedir.
  • Backlinkte çeşitlilik sağlanmalıdır. Sadece blogların yorum alanlarından alınmaması gerektiği gibi, sadece forumlardan da alınmamalıdır. Sitede anlatılan her yöntem az veya çok mutlaka kullanılmalıdır.
  • Aldığınız backlinke ait anchor text de çeşitlilik göstermelidir. Birinci seviyede önemli anahtar kelimeniz bulunmalıdır, daha sonrasında ikincil anahtar kelimeler veya birincil anahtar kelimenin varyasyonları kullanılmalıdır. Farklı anchor textler üzerinden alınan backlink sayıları arasında uçurum olmamalıdır.
  • Ana domaindeki backlink sayısı arttıkça, alt sayfalardaki backlink sayısı da orantılı olarak arttırılmalıdır. Aksi taktirde sadece ana domainin backlink sayısının artması yapay bir gelişme olarak görülür ve etkisi de kısa süreli olur.
  • Rakip siteleri sadece backlink yönünden örnek alın. Rakip sitelerin, kaliteli backlinkleri dolayısıyla site içi seo kalitesine önem verilmemiş olabilir.
  • Rakip sitelerin, link aldığı sitelerden, link verdiği sitelerden, aynı sunucuda yer alan diğer sitelerden link almak maksimum faydayı sağlar.
  • Tıklanma oranı az olan backlinklerin etkisi de az olur. Bir linkin tıklanma sayısı ne kadar fazla ise, link sayısı ile hit sayısı dengelendiği gibi Google gözünde kaliteli bir paylaşım olduğu da düşünülür. 100 lerce linkin eklendiği yorumlardaki backlinkiniz hit kazandırmayacağı için, seo amaçlı bir ekleme olduğu anlaşılır, faydalı bir site olduğu için yapılan bir paylaşım olduğu kanısına varılmaz.
Bir önceki yazımız olan Uzmanından SEO Kitabı Çıktı !!! başlıklı makalemizde seo bilgileri, seo e-book ve Seo kitabı hakkında bilgiler verilmektedir.

Nitelikli Backlink Niçin Önemlidir?

Nitelikli Backlink Niçin Önemlidir?

Bookmark and Share

Backlink alırken en çok dikkat edilen değer, maalesef sitenin pagerank değeri olmaktadır. Pagerank, seo açısından belirleyici bir değer olmamakla birlikte, kolay manüple edilebilir olması pageranka yönelik yapılan çalışmalarla arttırılabilir olması değerini önemsizleştirmektedir. Pagerank değeri yüksek ve alakasız bir siteden link almaktansa, pagerank değeri az hatta sıfır olan ve içeriğinizle alakalı bir siteden link almak daha faydalıdır.
Peki içeriğinizle alakalı en değerli siteleri nasıl bulabilirsiniz. Link alacağınız sitenin seo kalitesi, doğrudan backlinkte etkisini gösterecektir. Bu sebeple sitenin kendi anahtar kelimesinde üst sıralarda olması size sağlayacağı faydanın bir göstergesi olmaktadır. Bu sebeple link alacağınız sitelerin google pozisyonlarını kontrol etmeniz, alacağınız linkin kalitesini az çok gösterecektir.
Pagerank değeri yüksek pagerankı olan sitelerden alınan backlink e göre değerlendirilen bir sistemdir. Hal böyle olunca hiç alakası olmayan Pr7 siteden backlink almak sizi pr4 yapabilir ancak seo sıralamanıza doğrudan etkisi olmaz. Pagerank değerinin güvenilirliğini yitirmesi ile birlikte Trustrank değeri ortaya çıkmıştır. Trustrank değeri sitenin seo kalitesiyle doğrudan ilişkili bir durumdur. Benzer içerikli sitelerden alınacak linke göre artmaktadır. Ancak Trustrank ölçümü doğru şekilde maalesef mümkün olmamaktadır. Bu değere en yakın ölçümü yapan sistem Mozrank algoritmasıdır. Mozrank ölçümü için Firefox eklentisi “search status“u veya http://www.opensiteexplorer.org/www.seohocasi.com%252F/a!metrics adresini kullanabilirsiniz. Aynı sayfada yer alan “Page Authority“değeriyle de sayfaların kalitesini ölçmeniz mümkündür.

Backlink Alımında Önemli Özellikler

  • Kendi anahtar kelimesindeki google pozisyonu
  • Mozrank değeri
  • Page Authority değeri
Bir önceki yazımız olan Seo'da Hızlı ve Kalıcı Yükselme başlıklı makalemizde etkili seo teknikleri, hızlı ve kalıcı seo ve hızlı yükselme hakkında bilgiler verilmektedir.

Backlink Niteliği Önemlimidir?

Backlink Niteliği Önemlimidir?

Bookmark and Share
Önemli seo ipuçları serimizin ilk bölümünde backlinklerin niteliğinin değerlendirmesi ve alınacak linklerin en verimli şekilde alınmasını sağlamak gibi oldukça önemli ve az bilinen konuları anlatacağım.
Backlinklerin niteliği, link alınan sitenin kalitesi ve içerik benzerliği gibi kriterlere bağlı olduğu kadar, tıklanma oranlarına da bağlıdır. Backlinklerin tıklanma oranları doğrultusunda kalitesinin arttığını gözardı etmeyen oldukça az kişi vardır.
Bir link ne kadar çok tıklanıyorsa sitenize sağlayacağı seo katkısı da o kadar fazla olacaktır. Linkin tıklanma sayısı arttıkça backlinkin niteliği ve önemi de artacaktır. Hiç tıklanma almayacak konumda veya alakasız sayfalar üzerinden backlink alınırsa Google bunları spam olarak görmektedir. Bu sebeple, binlerce yorum ile link kasılan yabancı bloglardan yorum vasıtasıyla link almanın neredeyse etkisi bulunmamaktadır. Hatta aşırıya kaçılması durumunda filtre sebebi sayılabilmektedir.
Bu bilgiler ışığında, backlink alımlarını tıklanma oranı fazla olabilecek şekilde gerçekleştirin. Linkin, footerda olması, farklı dildeki bir sitede olması, farklı içerikteki bir sitede olması gibi kriterler linkin tıklanma oranını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple alınacak linkler, ilk etapta göze çarpan konumda, renkte ve boyutta olmalıdır. Sitenizin içeriğiyle alakalı içerikte sitelerden alınmalıdır. Mümkünse resimli link olmalıdır ki bu sayede tıklanma oranlarını en üst düzeye çekebilesiniz.
Backlink sayısı hiçbir zaman seo kalitesi göstergesi olamaz. Bunun en büyük sebebi de backlinklerin niteliğidir. Az backlinke sahip bir sitenin çok backlinke sahipsiteyi geçmesi (diğer kriterler gözardı edildiğinde) oldukça normal bir durumdur. Çünkü bunun sebebi daha nitelikli, kaliteli ve tıklanabilir linklere sahip olmasıdır.
Bir önceki yazımız olan Seo Fiyatları başlıklı makalemizde kurumsal seo, seo firması ve seo fiyatı hakkında bilgiler verilmektedir.

Blog Backlink Almak Sakıncalımıdır?

Blog Backlink Almak Sakıncalımıdır?

Bookmark and Share
Blog Backlink Fiyaskosu
Daha önce bir yazıda Blog ve Profil Backlink işlemlerinin faydası olmadığı gibi sitelere nasıl zarar verebileceğini açıklamıştım. Bu yazıda da, bir başka yönleriyle blog backlinki ele alarak aslında nasıl tehlikeli bir işlem olduğunu daha açıklayıcı bir şekilde dile getireceğim.
Kısaca açıklamak gerekirse, blog backlink nedir: yabancı bloglara yorum ile backlink ekleme işlemidir.
Blog Backlink Sakıncaları :
  • Tamamı yabancı siteler olduğu için “Bu sayfanın çevirisini yap” hatası almanıza sebep olabilir.
  • Programlar birkaç dakikada binlerce backlink eklendiği için çok dik çıkışlarla backlink artışına sebep olabilir.
  • profil backlink fiyaskosu Blog Backlink Fiyaskosu
  • Backlink artış açısının 45 dereceden fazla olması risktir. Özellikle devamında düşüşler veya sabit backlink seviyesi devam ederse. Bilinmelidir ki backlinkte istikrar çok önemlidir. Kısa vadeli anlık backlink dalgalanmaları sitenizin de Google da büyük ölçüde dalgalanmasına sebep olacaktır.
  • Yorum yapılan sayfalara daha önce gelen yorumlarda, eklenen alakasız linklerin kalitesi ve o sayfalardaki link çıkışlarının binlerce olması backlinkin kalitesini minimuma indirmektedir.
  • Blog backlinkin en önemli zararı da, blog yorum yapılan çoğu sitede bileşen olarak son yorumlar özelliğinin kullanılmasıdır. Son yorumlar kısmında yorum yapan siteye link verildiği için, bir anda o sitenin tüm sayfalarından backlink sağlanmaktadır daha sonra üzerine yeni 5 yorum geldiğinde bu sağlanan backlink geri kaybolmaktadır. Bu sebeple, binlerce backlinkten oluşan büyük dalgalanmalar meydana gelmektedir. Bu durum Google gözünde sitenin tutarsız bir yol izlemesi sebebiyle güven kaybetmesine neden olur.
Birçok açıdan sakıncalı olan blog backlink çalışmalarından mümkün mertebe uzak durmanızı öneririm. Bunun yerine Türkçe bloglara doğal, konuyla alakalı ve manuel olarak yorum yapmanızı ve Türkçe blog ve yorumlar üzerinden backlink almanızı tavsiye ederim.
Bir önceki yazımız olan Asp Seo başlıklı makalemizde asp seo, asp seo link ve asp seo yapımı hakkında bilgiler verilmektedir.

Profil Backlink Almak Zararlımıdır?

Profil Backlink Almak Zararlımıdır?

Bookmark and Share
Profil Backlink Fiyaskosu
Daha önce birkaç defa blog backlink ve profil backlink çalışmalarının zararlarını belirtsek de, hala bu yönde çalışma yapan ve zarar gören sitelerle karşılaşmam sebebiyle, daha ayrıntılı olarak bu makaleyi yazma gereği duydum.
Profil Backlink Nedir : Yabancı ağırlık yapılan bu çalışma, forumlara üyelik açarak üye bilgileri bölümünden imza ve site adresi bilgileri aracılığıyla sitenize link ekleme işlemidir.
Profil Backlinklerin Özellikleri nelerdir;
  • Forumların en değersiz sayfalarıdır. Hem en yeni sayfalar olması, güncellenen bir içeriğinin olmaması, site içi linkleme ve sitemap öncelik değerinin düşük olması bu sayfaların etkisini minimuma indirmektedir.
  • Eğer bu açılan üyeliklein forumda herhangi bir aktifliği yoksa (konu açma, mesaj yazma vs.) bu profil sayfaları hiçbir şekilde görüntülenmez ve tıklama almazlar. Daha önceki bir yazımızda linkin tıklanma oranının backlinkin kalitesi üzerindeki etkisini anlatmıştık.
  • Profil sayfaları, duplicate content olarak belirlenme durumları oldukça yüksek sayfalardır. Üye ismi, imza ve konum bilgileri dışında birçok bilgi aynı olan kaynak kodu bakımından %90′lara çıkabilen bu site içi benzerlik, bu sayfaların kalitesini yüksek ölçüde azaltan diğer bir unsurdur.
Profil Backlink Sakıncaları;
  •  Büyük çoğunluğu yabancı siteler olduğu için “Bu sayfanın çevirisini yap” hatası almanıza sebep olabilir.
  • Profil backlink programı birkaç dakikada binlerce backlink eklendiği için çok dik çıkışlarla backlink artışına sebep olabilir.
  • profil backlink fiyaskosu Profil Backlink Fiyaskosu
  • Backlink artışlarında istikrarlı bir artış her zaman daha doğal karşılanır ve etkisi daha kalıcıdır.
  • Sayfaların sitemap önceliklerinin minimumlarda olması, Google açısından yapılan çalışmanın spam ihtimalini oldukça arttırmaktadır.
  • Profil backlinklerin yabancı forumlar üzerinden sağlanması, Türkçe karakter uyumsuzluğu sebebiyle alakasız anahtar kelimeler üzerinden linklerin verilmesine sebep olabilmektedir.
  • profil backlink Profil Backlink Fiyaskosu
  • profil backlink programi Profil Backlink Fiyaskosu
  • Yukarıdaki resimlerde görüldüğü gibi, eklenen kelimelerde Türkçe karakter hatalarının olması, sitenin alakasız anchor textlerden backlinklere sahip olmasına neden olacak ve bu durum sitenin gerilemesine bzende filtreye girmesine sebep olabilecektir.
  • Çalışmalar konusunda şüphesi olanların en azından gözden çıkarabilecekleri, yeni ve değersiz siteler üzerinde bu çalışmaları test ettikten sonra karar vermelerini tavsiye ederim. Bu sayede ticari anlamda önemli olan sitelerinizi riske etmamış olursunuz.
Etkili Backlink’in 5 Kriteri;
  • Özgün tanıtım yazıları içerisinden sağlanmalıdır.
  • Anasayfaya birden fazla farklı kelimelerden link verilerek anchor text çeşitliliği oluşturulmalıdır.
  • Anasayfa dışında önem verilen alt sayfalara da kendi kelimelerinden linkler verilmelidir.
  • Sitenizin konusu, dili, içeriği bakımından olabildiince benzer sitelerden link alınmaya çalışılmalıdır.
  • Linkler sitelerin değerli, tıklanabilir sayfalarından alınmalıdır.
Bir önceki yazımız olan Blog Backlink Fiyaskosu başlıklı makalemizde Backlink, blog backlink ve blog backlink fiyaskosu hakkında bilgiler verilmektedir.

Sandboxtan Nasıl Çıkılabilir?

Sandboxtan Nasıl Çıkılır?

Bookmark and Share
Merhaba değerli kullanıcılarımız bugün size Neden Sandbox var ve sandboxdan nasıl çıkılır bunu anlatıcam..
- Yeni açılmış bir siteye kesinlikle çok fazla konu girilmemelidir. Çok fazla konu girilirse sandbox’a girmesi büyük bir olasılıktır.
- Sandbox yazılımı sayesinde özgün içeriğin değeri ortaya çıkmıştır. Artık kopya içerikte bir sandbox’a girme nedeni olarak sayılıyor. İşte bu konumda bot ile konu çeken kişilerin sitelerini bir yerlere getirilmesi önlenmiş oluyor.
- Aynı zamanda sitelerin güncel olması gerekiyor. Güncel olmayan siteler zaman içerisinde sandbox’a giriyor. Bu özellik bir çok boş siteyi piyasadan siliyor.
- Yeni açılan sitelere kesinlikle iç seo yapılmalıdır sadece. Dış seo yapılan siteler büyük olasılıkla sandbox’a girerek çöküyor. İşte asıl en önemli madde olarak bunu görüyorum ben. Çünkü bazı kendini zeki zanneden kişiler kopya içeriği basıyor ve dış seo ile 2 günde muhteşem site çıkartıyorlar ortaya. Bu madde doğrultusunda artık böyle bir şey mümkün değildir.
Yukarıdaki maddeler sandbox’a girmenize neden olacaktır. Yeni bir site açtıysanız kesinlikle yukarıdaki maddelere uymanız gereklidir. Uymadığınız taktirde kesinlikle sandbox’a gireceksiniz. Sandbox’a giren sitelerin Google’den indexleri tamamen kalkar. Bundan dolayı o sitelere Google tarafından hit gelmeyecektir. İşte hakkıyla işini yapan kişilerin sitesinin değeri bu vakit ortaya çıkıyor. Artık Google arama motoru insanların hakkıyla bir yerlere gelmesi için uğraşıyor. Bedavadan bir site açarak bir yere gelmeye çalışan kişilerin kuyusu bu yazılım sayesinde kazılmış oluyor. Peki Sandbox’a giren bir site tekrar geri nasıl çıkacaktır?
Sandbox’a girdikten sonra tekrar çıkmak çok kolay olmayacaktır. Bu konumda kesin bir şey diyemiyoruz. Ama bazı insanların yapmış olduğu ve izlemiş olduğu yolları aşağıda anlatacağız.
- Bütün veri tabanını silerek sıfırdan siteyi kurup güncel şekilde devam etmelisiniz. Konuları özgün olarak yazmanız kesin bir surettir. Daha sonra sandbox’dan çıkarsa tekrar eski veri tabanınızı yükleyerek yolunuza devam edebilirsiniz.
- Diğer bir olasılık ise aynen devam etmeniz olacaktır. Her gün sitenize 1-2 adet içerik girmelisiniz. Kesinlikle güncel tutmalısınız sitelerinizi. Çok aşırıya kaçmamak suretiyle link kasabilirsiniz. Zaman içerisinde Sandbox’dan siteniz çıkacaktır.
Dediğimiz gibi insanların sandbox’dan çıkma taktikleri değişiyor. Konumuzda sizlere kesin ve net bir şey diyemiyoruz. Çünkü sandbox çok yeni bir yazılımdır. Denemeden bu tür şeyleri insanların bilmesi kolay değildir. Sadece bunlar fikir yürütmekten ibarettir. Mantık olarak hareket ederseniz sandbox’dan çıkma olasılığınız yüksektir. Yapmanız gereken Google arama motorunu insan gibi düşünmek olacaktır. Sadece helal ve doğru yollarda ilerleme yaparsanız kesinlikle sandbox’dan çıkacaksınız.

Sandbox Nedir? Ne Değildir?

Sandbox Nedir?

Bookmark and Share

-Arama motorlarını kandırmaya çalışmamalısınız.Sitenizde aşırı meta tag kasarak veya sırf arama motorundan ziyaretçi gelsin diye site içeriğinizle alakası olmayan kelimeler kullanarak arama motoru robotlarını kandırmaya çalışmayın.Özellikle Google ın arama motoru robotu bu konularda şu aralar aşırı profesyonelleşti.Bi anda sitenizi SANDBOXta bulursunuz benden söylemesi.
-Kısaca bir ipucu vermek gerekirse mesela insanlar şuan Google da “ttnet müzik” diye aratıyor ve benim blogumda şuan bu kelimede 2. çıkıyor.Bu sayede geçenlerde normalde günlük tekil hiti 200-250 olan blogumun tekil hiti 8000 küsür çoğul hitide 13500 küsür olmuştu.SEO nelere kadir görüyorsunuz..Tekil hitin 200den 8000e çıkmasını sağlayan ise tek bir cümle: “ttnet müzik”.Sadece “ttnet müzik” başlığı sayesinde hitin ne derece arttığını görüyorsunuz.Zaten bu aralar Tarkan la ttnet müzik bana çalışıyor.. :)
-SEO nasıl yapılır hakkında size söyleyeceğim son şey ise link değişimleri yapmalısınız.Link değişimi yaparken dikkat etmeniz gereken yer link değişimini sitenizle alakalı sitelerle yapın.Sitenizle alakası olmayan çok siteyle link değişimi yapmanız sizi SANDBOXa sürükleyebilir..Ve asla ama asla kötü içerikli sitelere sitenizden link vermeyin..
Yazının başındada dediğim gibi SEO nasıl yapılır konusunda daha böyle binlerce madde yazılabilir ama ne siz beni yorun nede ben sizi biz ufak ufak SANDBOX nedir onu öğrenelim..
Sandbox nedir?
İnternetle çok haşır neşir olanlar son zamanlarda SEO kelimesi kadar SANDBOX kelimesinide duyuyodur heralde.Bir web sitesi için SEO ne kadar iyi bişeyse SANDBOXta o kadar kötü bişeydir..(Bu cümleyi bi yere not alın bence)
Sandbox Google ın (Diğer arama motorlarının sandbox uygulayıp uygulamadıklarını daha gören olmadı) siteleri filtrelemesi diye adlandırılır. Bu filtrelemenin sonucunda söz konusu site, içeriğindeki en önemli anahtar kelimeler için yapılan aramalarda bile,arama sonuçlarında ya en son sayfalarda çıkmaya başlar yada arama sonuçlarında hiç çıkmaz.Webmasterlar bir sitenin sandboxtan kurtulmasının 1-6 ay arası sürebileceğini söylüyor.. Google ın siteleri sandboxa sokmasının nedeni spam oluşturarak üst sıralara tırmanmaya çalışan sitelere engel olmak ve sonuçların tutarlılığını korumaktır.Mesela eskiden bedava mp3 diye aratınca üst sıralarda saçma salak mp3le alakası olmayan siteler çıkabiliyordu.İşte Google öyle siteleri temizliyor ve bizlere daha kaliteli ve aradığımız içeriğe daha hızlı ulaşmamızı sağlayan bir arama motoru oluşturuyor..(Yani mp3e :) )
O yüzden spam kasıpta üst sıralara çıkayım diye kendinizi boşuna yormayın normal gelen ziyaretçide artık uğramaz sitenize..
Şimdilik SEO ve SANDBOX hakkında söyleyeceklerim bu kadar.Peki sizce SEO nasıl yapılır?

SEO Nedir Ne Değildir?

SEO Nedir Ne Değildir?

Bookmark and Share
SEO "Search Engine Optimization ? Kısaltmasıdır; "Search Engine Optimization" kelimesinin Türkçe açıklaması ise; Arama Motoru Optimizasyonu demektir; Kısaltması ise AMO olarak bilinmektedir. Arama Motoru Optimizasyonu işinin yapılmasının temel amacı; web sitelerinin istenilen hedef kelimelerde üst sıralara çıkmasını sağlamak; böylece ürün ve hizmet tanıtan siteleri istenilen kitleye ulaştırıp sitemizi de hedefine ulaştırmaktır.
SEO Türkçe karşılığı "Arama Motoru Optimizasyonu" en fazla google arama motorunda popüler olmuştur. Düzenli bir çalışma ile hedef kelimelerde google'da 1. sayfaya gelmek mümkündür. SEO danışmanı ve uzmanları sitenizi Google kurallarına uygun halde optimize ederek hedef kelimelerinizde yükselmenizi sağlayarak siteniz ve Google aracılığı ile müşteri edinmenizi sağlarlar.
Profesyonel bir çalışma neticesinde artan hit ile müşteri potansiyeliniz ve satışlarınız beraberinde artacaktır. Google optimizasyon ve Adwords en etkili reklam biçimidir diyebiliriz. Hiç bir reklam modeli size google arama motoru optimizasyonu ve Adwords kadar dönüş sağlamaz. Özellikle google da ilk sayfa yer almak, hemen, hemen her site sahibinin arzu ettiği bir şeydir.  
Sizde SEO hizmeti alarak web sitenizi arama motorları dostu yapabilir, ve sitenizin hit almasını sağlaya bilirsiniz; Yalnız dikkat etmeniz gereken önemli konular vardır. Dikkat etmeniz gereken piyasada her önüne gelen ilk sayfaya çıkabilirsiniz vaatlerinde bulunuyorlar. Sektörü kullanarak bir çok kişinin parasını alarak kandıran bir çok kişi ve kişiler ne yazık ki mevcuttur.
Dikkat Etmeniz Gereken Konular
1. İnternetten sizin ulaştığınız ve/veya size ulaşan SEO hizmeti alacağınız firmanın Google ilk sayfa referansları en önemli konudur. Referansların gerçekliği olup olmadığı için teyid etmek gerekir. En azından sizi en çok etkileyen iki referansı arayabilirsiniz.
2. Hizmet alacağınız seo şirketi'nin kendi sitelerinin minumum 5 ile 10 arası kaliteli kelimede google da ilk sayfada olup olmadıkları da önemli ikinci konudur.
3. Google ilk sayfa garantisi veren firmalardan sözleşme örneğini isteyip hukuk danışmanınıza veya bir avukata danışmanızı öneririz.
- Google Gerçekten Çok Etkili Bir Pazarlama Aracı Haline Gelmiştir; SEO ve Adwords Reklamları İle Kişi ve Firmalara Anında Müşteri Bulma Kolaylığı Sağlayan %100 Garantili Bir Çözümdür.
- SEO, Bir Siteye Değer Kazandırdığı Gibi Yanlış İşlemeler İle Zarar'da Verebilir; Doğru Seo Bulunabilirliğinizi Artırır; Yanlış Yapılan SEO İse Sitenizi Dizinlerden Sildirir.
backlink911